foto behandelruimte groot

icon ktc

icon vvt

icon ntvt

icon straight wire

Behandeling

Jurgen Geys - 20140102 - D706197 - small 700pxHieronder vindt u een overzicht van de talrijke behandelingen die wij in onze praktijk aanbieden. Naast de reguliere behandelingen bieden wij u ook een aantal unieke behandelingen aan zoals:

 • Orthodontie
 • Zwangerschapsconsult
 • Snurkbeugel
 • Peuterconsult
 • Sportbescherming
 • Menopauzeconsult
 • Kaakgewrichtsbehandelingen.

Er is dagelijks een tandtechnieker aanwezig en wekelijks hebben we ook een KPT'er in huis. Wij bieden u ook een multidisciplinaire aanpak van problemen op het gebied van:

 • spraak (in samenwerking met logopediste)
 • Angst (in samenwerking met psychologe)
 • Tumoren (met behulp van huisartsen)
 • Kaakgewrichtsproblematiek (massagetherapeut)
 

Preventie in de tandheelkunde is vooral gericht op het voorkomen van cariës (gaatjes) en tandvleesproblemen. Het is daarom van belang om regelmatig een tandarts te bezoeken voor een controle, zodat er tijdig ingegrepen kan worden. Echter een goede mondhygiën blijft het aller belangrijkste. Tweemaal per dag 2 minuten poetsen is geen overbodige luxe.

In sommige kiezen kunnen diepe groeven en putjes aanwezig zijn waar we met de tandenborstel niet goed bij kunnen. Zo blijven hier etensresten en bacteriën achter met het risico op het ontstaan van gaatjes. Sealen betekent dat de putjes en groeven in de kauwvlakken van de kiezen worden afgedekt met een dun laagje kunstharts of fluoride-houdend cement. Op het vlak van Fluoridebeleid volgen wij de aanbevelingen van de overheid.

Tandvullingen worden gebruikt om gecarieerde of afgebroken tanden te herstellen. Als een gedeelte van uw tand verloren is gegaan of uw kies door tandbederf is beschadigd, dan kan de tandarts dit restaureren met een vulling. De vulling voorkomt verder verval en herstelt de functie. Er zijn verschillende vulmaterialen waarvan de meest voorkomende composiet (witte vulling) is.

Behandeling vulling

Nadat de tand (eventueel) werd verdoofd boort de tandarts het aangetaste gedeelte weg. Daarna wordt de kies schoon en droog gemaakt en gevuld.

Gevoeligheid na vulling

Na het aanbrengen van een vulling kan de behandelde tand of kies enige tijd gevoeliger zijn voor op zich 'normale' prikkels zoals contact met warm of koud voedsel.

Pijnklachten na de vulling

Gedurende 1 tot 2 weken na het vullen kunt u pijnklachten hebben. Dit komt doordat een tand of kies uit levend materiaal bestaat. De tand moet soms de tijd krijgen om te genezen.

Porseleinen inlay

In plaats van een vulling kan de tandarts de patiënt voorstelen een porseleinen of keramische inlay te maken. Een inlay of inlegvulling is een op maat gemaakte vulling van poselein of (edel)metaal. De inlay wordt met composietlijm in het shcoongemaakte gaatje bevestigd. Is echter de schade aan de tand of kies erg groot, dan kan de tandarts het aanbrengen van een kroon adviseren.

Onder het zichtbare gedeelte van een tand of kies (de kroon), bevindt zich de wortel. In iedere wortel bevinden zich een of meerdere wortelkanalen. Dit kanaal is gevuld met de zenuw die bestaat uit bindweefsel, zenuwvezels en kleine bloedvaten. Deze zenuw kan door tandbederf, een lekkende vulling of een val ontstoken raken. De wortelkanalen staan via de wortelpunt in verbinding met het bot. Hierdoor kan een ontsteking in de zenuw zich uitbreiden naar dit gebied. De wortelkanaalbehandeling heeft tot doel te vermijden dat de bacteriën zich in het wortelkanaal kunnen vestigen. Als de bacteriën al in het kanaal zitten, is het de bedoeling om de bacteriën en zenuwresten te verwijderen. Daarna wordt er warme gutta percha in de kanalen geplaatst en de tandkroon gevuld.

Deze info volgt later.

Deze info volgt later.

Deze info volgt later.

Deze info volgt later.

Deze info volgt later.

Steeds meer mensen willen graag schone, witte tanden. Zodat ze vrijuit kunnen lachen en praten. Een goed verzorgd gebit geeft immers ook zelfvertrouwen.

Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk op tal van manieren je gebit goed te verzorgen en waar gewenst te corrigeren. Het begint bij veilig tanden bleken! Tanden bleken is de laatste decennia een echte 'hype' geworden. Dat gebeurde niet altijd op professionele en veilige wijze. Gelukkig heeft de wetgever in 2012 bepaald dat tanden bleken alleen nog maar door de tandarts mag worden aangeboden en uitgevoerd. Het beste is een behandeling van slechts één uur bij de tandarts zelf.

PrevDent heeft een methode ontwikkeld met toepassing van nano-Hydroxyapatiet in combinatie met een zeer laag gehalte aan waterstofperoxide (slechts 6%). Verkrijgbaar bij de tandarts. Dat maakt tanden bleken veilig en bovenal; pijnloos!

 

bleken vooraf

 

 

bleken na

Deze info volgt later.

Deze info volgt later.

Deze info volgt later.

Deze info volgt later.

Deze info volgt later.

Deze info volgt later.

Deze info volgt later.

Deze info volgt later.

Deze info volgt later.